Om oss

I dagens samhälle ser man att prestationen alltid ska vara på topp. Vi ska vara bäst och vi ska leverera i varje led: på jobbet, i hemmet, i sociala sammanhang, i sociala medier och på exempelvis gymmet. Kort sagt: vi ska vara bäst. Det finns inget fel i att sikta mot stjärnorna och försöka vara så bra som möjligt, men det som ofta sker är att man mår dåligt på köpet.

Stress har blivit en folksjukdom och det är långt ifrån någon slump. Att vi idag ser att många bränner ut sig, känner ångest och hamnar i rena depressioner är talande och det handlar om att vi måste bryta en ond cirkel. Vi måste återigen ta kontrollen över våra liv och börja acceptera att vi inte kan vara bäst på allt – hela tiden. Utöver detta så måste vi även börja gå tillbaka lite till rötterna vad gäller kost och motion.

Vi väger mer idag än förr och vi rör oss betydligt mindre. Det senare ofta som en följd av stillasittande arbeten där kroppen inte får den naturliga rörelse den behöver. Detta leder till muskulära skador och slitage på hela rörelseapparaten – utöver övervikt och risk för sjukdomar som exempelvis diabetes och hjrät och kärlsjukdomar.

Nattsvart? Det låter kanske väl mörkt, men faktum är att vi sätter fingret på ett problem i vårt samhälle. Ett problem vi gärna är med och försöker hitta en lösning på. Den här sidan ska fungera på det sättet. Vårt mål är att du som läsare ska kunna hitta inspiration hos oss. Vi ska ge dig tips om träning, råd om mat – med recept på nyttig, enkel och billig mat – och fakta om hur man kan ta bort en del av stressen från vardagen.

Utöver detta kommer vi även att fokusera på det yttre. Ser man bra ut så mår man också lite bättre inombords. Vi kommer att ge råd om olika behandlingar och skönhetsingrepp och blanda detta med tips om makeup och andra produkter. En sida om hälsa och skönhet – ur alla perspektiv. Välkommen!