Kategorier
Hälsa

Hitta en pålitlig akuttandläkare

Om du har drabbats av akut tandvärk vill du bli av med den så fort som möjligt. Då behöver du hitta en akuttandläkare där du snabbt och lätt kan få tid och även kan känna dig väl omhändertagen.

Det sägs att tandvärk är en av de värsta smärtorna som man kan drabbas av. Den är dessutom sällan övergående utan ett tecken på att något är fel med tänderna. Några orsaker till tandvärk kan vara en visdomstand som krånglar, en spricka i en tand eller att tandens nerver har blivit inflammerade på grund av ett hål. Man kan också ha varit med om en olycka och i och med det skadat eller bitit sönder en tand, vilket ger smärta.

Har man drabbats av tandvärk kan man få svårt att sova, äta och koncentrera sig. Det är också lätt att bli irriterad och orolig. Tandvärk tenderar också att stråla ut i ett större område, som käken eller örat och är svår att tänka bort. Värktabletter kan lindra tillfälligt men tar sällan bort tandvärken helt.

Ta hjälp av akuttandläkare – bli av med tandvärken inom 24 timmar

Lider du av tandvärk så är det bästa sättet att bli av med den att kontakta en akuttandläkare. Där kan du få en tid inom 24 timmar och blir väl omhändertagen utan att det ska behöva kosta för mycket. Tänderna blir undersökta och oftast åtgärdade vid samma tillfälle. I de fall där ett återbesök med ytterligare ingrepp behövs ser de ändå till att smärtan lindras till dess att du kommer tillbaka.